Ptačí hodinka - sčítání ptáků z Vašeho okna, na zahradě či v pa

víkendovka
Datum
Místo Česká republika
Věk 1 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Tibor
+420 775 012 157
zelenydum@brontosaurus.cz
Web akce: http://ptacihodinka.birdlife.cz/#/

Co na nás čeká

Zapojme se i my Brontosauři do akce našich přátel ze Zeleného kruhu. Sčítat je snadné! Vybereme si vhodné místo k pozorování – nejlépe krmítko s pestrou nabídkou potravy. Kdykoliv v průběhu 6.–8. ledna 2023 sčítáme ptáky po dobu jedné hodiny. U každého druhu zapisujeme vždy nejvyšší počet jedinců spatřených najednou. Vidíme například tři sýkory modřinky, za chvíli je jich tam šest a po chvíli už jen jedna? Zapišme si u modřinky šestku. Počítáme všechny ptáky – nejen na krmítku, ale i ptáky v okolí nebo přeletující. Po dobu sčítání zůstáváme na jednom místě – nesčítáme na procházce.

Co, kde a jak

Sčítání není soutěž, ale vědecký výzkum. Určitě nám pošlete své výsledky, i kdybyste během své hodinky spatřili jen málo ptáků, nebo dokonce žádné. Jenom díky tomu se dozvíme, kde ptáci chybí.

Dobrovolnická pomoc

Mám odsčítáno – kam pošlu svá pozorování? Údaje je možné zadávat online zde na stránkách. Při sčítání můžete výsledky také zapisovat do papírových formulářů z letáku a následně přepsat do online formuláře. Výsledky odešleme nejpozději do 15. ledna 2023.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Česká společnost ornitologická..

Kontakt

Kontaktní osoba: Tibor
E-mail: zelenydum@brontosaurus.cz
Telefon: +420 775 012 157
Webová stránka: odkaz