Příprava obory Žleby (minizoo) u ZÁMKU ŽLEBY na letošní sezónu

Akce Památky
víkendovka
Datum
Místo Obora Žleby při zámku Žleby
Věk 4 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Ondře,Lenka, Michal Šindler
+420 723 234 686
onpelikan@gmail.com
Web akce: zelenydum.brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Víkendová akce za účelem přípravy obory Žleby (minizoo) na letošní sezónu. Lehká manuální práce pro muže, ženy a klidně i děti. Za práci náleží i odměna. Čeká Vás seznámení s lokalitou, zvířaty, můžete se dozvědět jak funguje malá záchranná stanice, obora, více o samotném zámku a zámeckém parku při řece Doubravě apod. Blízko se nachází i přírodní park Doubrava, Chittussiho údolí a další zajímavosti. Web obory Žleby: https://www.milujemeprirodu.cz/obora-zleby/ V neděli na akci navazuje pomoc na sousední Lichnici https://www.facebook.com/events/957776788261423?ref=newsfeed pod Michalem Šindlerem. Zájemci o výletovou afterparty (fb nebo tajna.schranka@brontosaurus.cz) Po domluvě s organizátory je možno přijet již v pátek večer.

Co, kde a jak

Obora Žleby je místo, kde mohou návštěvníci obdivovat českou raritu: bílé jeleny, dravce, sovy a další zvířata hlavně české přírody. Některá zvířata pochází z naší záchranné stanice a nemohla být již vypuštěna do přírody. Provádíme zde programy pro školy i rodiny. Naším cílem je prohloubit jejich vztah a obdiv k přírodě. Možnost přespání v altánu na karimatkách a ve spacácích. Zázemí poskytuje wc a kuchyň. Zámek Žleby s oborou leží u města Čáslav ve Středočeském kraji, nyní hlavní trať mezi Prahou a Brnem. (Tam možno přesednout na lokální vlak jedoucí směrem na Třemošnici, město pod hradem Lichnice na Pardubicku, kde bude nedělní after párty s Michalem Šindlerem.)

Dobrovolnická pomoc

Veřejná část obory byla přes zimu zavřená a tak je potřeba ji znovu připravit na provoz. Jedná se o pletí štěrkových cestiček, obroušení a natření čelní strany voliér, otírání cedulí od prachu apod. Práce není náročná a je vhodná pro muže, ženy i děti. V neděli na akci navazuje pomoc na sousední Lichnici: Zájemci o výletovou afterparty (fb nebo tajna.schranka@brontosaurus.cz) https://www.facebook.com/events/957776788261423?ref=newsfeed

Malá ochutnávka

Co za to? Mnoho zvířat zatím v areálu nebude, ale za odměnu dostanete rodinnou volnou vstupenku a můžeme si společně popovídat o naší práci v záchranné stanici, zvířatech a přírodě. Zařídíme buřty a občerstvení. V okolí je také krásný zámek, kam se můžete jít podívat nebo si pak naplánovat výlet v sezóně. Další informace v případě že nebude na telefonu Ondřej, Vám podá Lenka Pelikánová 723648124 lenka@oborazleby.cz _______________ NEDĚLNÍ AFTER PÁRTY na hradě LICHNICE tajna.schranka@brontosaurus.cz, +420 777 583 491 (Michal Šindler)

Organizační tým

Těší se na tebe Ondřej a spol. a členové klubu HB Zelený dům.

Kontakt

Kontaktní osoba: Ondře,Lenka, Michal Šindler
E-mail: onpelikan@gmail.com
Telefon: +420 723 234 686
Webová stránka: odkaz